همه چیز در مورد اکریلیک

اکریلیک چیست؟

رنگ اکریلیک یکی از رنگ‌های پر استفاده است که کمترین آلودگی را دارد. در سال ۱۹۵۰ رنگ اکریلیک به صورت تجاری در دسترس قرار گرفت و با توجه به استقبال خوبی که از این نوع رنگ شد، از آن زمان همواره رنگ‌های متنوع و جدیدی از آن معرفی گردید.

رنگ اکریلیک رنگی شیمیایی با دوام و درخشندگی بالاست که نوع حلال در آب آن، در هنر نقاشی و انواع هنرهای دکوراتیو کاردبرد دارد. رنگ های اکریلیک، قابل استفاده بر روی انواع سطوح مانند، شیشه، چوب، سفال و سرامیک، پلی استر، پارچه، چرم و …. می باشند.

انعطاف پذیری، مقاومت در برابر نور خورشید، ضد خراش، سازگاری با محیط زیست، بدون بو، قابل رقیق شدن با آب، و عدم ایجاد حساسیت از جمله ویژگی های رنگ های آکریلیک می باشد.

رنگ اکریلیک

 

این نوع رنگ قابلیت حل شدن در آب را دارد و از آنجایی که نوعی پلاستیک پلیمر است، هنگامی که خشک می‌شود انعطاف، نفوذناپذیری در برابر آب و دوام خود راحفظ می‌کند؛ به طوری که می‌توان لایه‌های بعدی رنگ را بدون تاثیر بر لایه‌های زیرین روی آن اضافه کرد.

از مشخصه‌های رنگ اکریلیک این است که به سرعت خشک می‌شود و به همین دلیل ،هنرمند نقاش می‌تواند لایه‌های پی در پی چندگانه را بدون تداخل رنگ‌ها کار کند.

می‌توان رنگ اکریلیک را با استفاده از آب به میزانی که مد نظر است رقیق کرد . رنگ اکریلیک خاصیت ترکیب شوندگی دارد و به راحتی میتوانید با ترکیب چند رنگ اکریلیک ، رنگ جدید دلخواه خود را بسازید.

مدل‌های مختلفی از رنگ اکریلیک در بازار قابل خریداری است: تیوبی، قوطی، بطری‌های پلاستیکی و …

همچنین رنگ‌های اکریلیک در غلظت‌های متفاوت ارایه می شوند. رنگ‌های داخل تیوب دارای غلظتی بالاتر و شبیه رنگ روغن هستند.

آنچه در زمان خرید تیوب‌ها و قوطی‌های بزرگ باید مورد توجه قرار بگیرد، بسته بندی غیرقابل نفوذ آن است برای اینکه مطمئن باشید رنگ در معرض هوا قرار نمی‌گیرد و خشک نمی‌شود.

 

 حلال اکریلیک چیست؟

حلال اکریلیک، آب است. البته تا زمانی می توانید اکریلیک را از روی لباس یا سطوح مختلف پاک کنید که خشک نشده باشد. اکریلیک بعد از خشک شدن، در برابر آب، غیر قابل نفوذ میشود و پاک کردن آن خیلی سخت است.

قلم مو و سایر ابزاری که با آن کار می کنید را بلافاصله با آب بشویید و درصورتی که رنگ اکریلیک روی لباس شما ریخته شد آن را سریعا با آب گرم و صابون بشویید در غیر این صورت بعد از خشک شدن پاک نخواهد شد.

اگر اکریلیک روی فرش یا لباستان خشک شود، هرگز پاک نخواهد شد؛ ولی پاک کردن آن از روی دست یا سطوح صیقلی امکانپذیر است.

توصیه میکنم قبل از کار با اکریلیک، حتما روپوش کار بپوشید، دستکش لاتکس به دست کنید و زیر کارتان پلاستیک یا روزنامه باطله پهن کنید.

کاملترین پکیج آموزش رزین (پنج دوره در یک پکیج)

آموزش صفر تا صد هنر رزین بدون نیاز به پیش زمینه هنری

80 جلسه آموزش، به همراه یک دوره 80 دقیقه ای رایگان

قیمت این دوره فوق العاده: 4،800،000 تومان

قیمت با 50% تخفیف ویژه، فقط 2،400،000 تومان

 فرصتی بی نظیر برای درآمدزایی با کمترین امکانات

برای اطلاعات بیشتر، اینجا کلیک کنید

کلاس آموزش رزین

 

چه موادی برای اکریلیک پیورینگ مورد نیاز است؟

برای اکریلیک پیورینگ به رنگ اکریلیک نیاز دارید.  البته نیاز به اکریلیکهای هنری و گران قیمت نیست و میتوانید از مادر رنگ اکریلیک که در رنگ فروشی ها موجود است،استفاده کنید

ماده دیگری که به آن نیاز دارید مدیوم پیورینگ است که برای رقیق کردن اکریلیک و بالا بردن مقاومت آن استفاده میشود.همچنین برای کارهای سلولی به روغن سیلیکون و اسپری روغنی نیاز است که می توانید آنها را از فروشگاههای لوازم هنری تهیه کنید.

لیوان یکبار مصرف، دستکش لاتکس، چوب بستنی و تورچ (مشعل) چیزهای دیگری است که به آن نیاز دارید.

لوازم رزین کاری

 

همچنین سطحی که بتوانید کار را روی آن پیاده کنید مثل تخته یا آینه. از موادی مثل ورق طلا، اکلیل، صدف و سنگ نیز میتوان برای تزئین بیشتر استفاده کرد.

لوازم رزین

 

مدیوم پیورینگ (پورینگ) چیست؟

مدیومها افزودنی هایی هستند که مشخصات فیزیکی رنگ را تغییر داده و یا تقویت می کنند. از مدیوم ها برای تغییر زمان خشک شدن، افزایش درخشندگی، افزایش روانتر شدن رنگ، ایجاد بافت و…استفاده می شود.

مدیوم پورینگ یک مدیوم انعطاف پذیر بر پایه آب است که همراه با رنگ های آکریلیک استفاده می شود.
از این مدیوم برای خلق لایه های روان در رنگ و اثر جریان روی رنگ ها بدون ایجاد ترک خوردگی و حباب استفاده می شود .

برای استفاده، دو واحد رنگ اکریلیک، دو واحد مدیوم پورینگ و یک واحد آب مخلوط می شوند . با توجه به تکنیک مورد استفاده شما مقدار آب می تواند افزایش پیدا کند .

 اگر رنگ را با مدیوم مخلوط کنید، رنگ تا حدی روشنتر می شود،  با این حال رنگ بعد از خشک شدن ظاهر اولیه خود را خواهد داشت. یک مدیوم هیچ نوع پیگمنتی ندارد و وقتی که خیس است رنگ سفید شیری دارد. اما پس از خشك شدن کاملا بی رنگ و شفاف مي شود.

اضافه کردن مدیوم به رنگ باعث میشود که لایه رنگ، کشش سطحی بیشتری پیدا کرده و قابلیت ارتجاعی رنگ  بالا رود؛ همچنین چون سرعت خشک شدن اکریلیک را افزایش میدهد، باعث میشود که سطح کار پس از خشک شدن، ترک نخورد.

 

enemad-logo
پیمایش به بالا